Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

Hoe kan ik dataverwijdering laten uitvoeren?

Waarom dataverwijdering?

Als bedrijf, organisatie of ondernemer wilt u de bedrijfs- of persoonsgegevens zo goed mogelijk beschermen. Dit omdat het slecht voor de reputatie van je bedrijf kan zijn. Ook kunt u grote boetes krijgen voor datalekken. Verder kan het de concurrentiepositie verslechteren en wordt het vertrouwen ernstig geschaad.

Naast deze zeer vervelende gevolgen bent u ook zeer kwetsbaar voor hackers. Tegenwoordig hebben we veel te maken met hackers en cybercriminelen. Deze mensen kunnen met een klein beetje data van jouw onderneming al eenvoudig de volgende stap zetten om binnen te dringen in de bedrijfssystemen. Wees voorzichtig!

Waar komen datalekken het meest voor?

Datalekken kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meeste datalekken worden veroorzaakt doordat persoonsgegevens naar een verkeerde ontvanger gaan. Een voorbeeld hiervan zijn zogenaamde phishing mails. Verder kan het ook voorkomen dat oude apparaten weg worden gedaan waar nog de nodige informatie op staat. Dit komt vaker voor dan u misschien denkt.

Wat is dataverwijdering?

Dataverwijdering, ook wel datadragers wipen genoemd, houdt in dat de achtergebleven data op elektronica wordt verwijderd middels software. De software zorgt ervoor dat de gegevens op de datadragers onleesbaar worden gemaakt. De datadragers kunnen na verwijdering opnieuw worden gebruikt en behouden dus hun waarde.

Wanneer kiezen mensen voor dataverwijdering?

Er zijn diverse situaties waarbij er voor dataverwijdering wordt gekozen. Alle situaties hebben te maken met het wegdoen van oude hardware. Dit kan zijn dat de hardware wordt afgedankt als het kapot is, maar ook bij het verkopen of het hergebruiken is dataverwijdering vereist.

Laten uitvoeren?

Wilt u de dataverwijdering uitbesteden? Dan zijn er een aantal stappen die u moet doorlopen. Ten eerste moet u een overzicht hebben van het aantal elektronische producten waarvan u de dat wilt laten verwijderen. Dit kunnen harde schijven zijn, maar ook andere datadragers kunnen worden gewist. Nadat u dat gedaan heeft, kunt u een afspraak maken voor meer informatie en een offerte. Dit kunt u in veel gevallen vrijblijvend en dus gratis doen. Als u akkoord gaat met de prijs, dan worden de datadragers verzonden naar het servicecenter. Hier worden de datadragers geregistreerd en gewist. Als dit is gebeurd krijgt u een bevestiging.

Aangeraden wordt om te kiezen voor een bedrijf die doet aan verwijderen middels Blancco software. Blancco is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in het verwijderen van gegevens op computers en laptops. De Blancco software wordt wereldwijd door een groot aantal organisaties gebruikt. Ook de AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) heeft de software geaccrediteerd.

CTC-IT Solutions

Dataverwijdering kunt u bij verschillende IT-bedrijven uit laten voeren. Een mooi voorbeeld is CTC-IT Solutions. Dit IT bedrijf staat al jaren bekend om zijn betrouwbaarheid, efficiëntie en relatief goedkope prijs. Ook kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvraag doen of kunt u eenvoudig mee in contact komen om meer te weten te komen over deze IT dienst.