Het ondernemers verbond
Image default
Industrie

Een ingenieursbureau doet vaak werk in civiele techniek, wat houd dit in?

Als je kijkt naar de ingenieursbureaus in Nederland zijn er 34.000 ingenieursbureaus die ieder een eigen onderdeel hebben in Nederland. Ingenieurs adviseren, ontwerpen, berekenen, doen haalbaarheidsstudies, en begeleiden plannen in de bouw, installatietechniek, milieutechniek, machinebouw en procestechniek. Zo heeft ieder ingenieursbureau zijn eigen doel en werken ze allemaal aan het verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid van de mensen en de maatschappij, maar ook helpen ze de bouw en de buiteninrichting op orde te houden. 

Wat maakt een ingenieursbureau belangrijk?

Een ingenieursbureau heeft zo zijn eigen projecten en opdrachten, maar ieder ingenieursbureau heeft slimme en uitzonderlijke mensen in hun team zitten die het belangrijk vinden dat we met zijn alle op een goede en veilige manier kunnen verplaatsen van A naar B. Dat onze woningen, voorzieningen of werkplekken op de juiste manier gebouwd zijn, dat we warm en koud water uit de kraan kunnen krijgen, dat de elektriciteit goed werkt en zo zijn er nog veel meer dingen waarom ingenieurs belangrijk zijn in ons leven. Zonder hen zou het leven een stuk moeilijker zijn. 

Civiele techniek 

Er bestaan ingenieurs in veel verschillende soorten, degene die in de civiele techniek werken, houden zich vooral bezig met alles wat onder de grond of aan de grond vast zit. Ook houden zij de havens, vaarwegen, kades en rivieren in de gaten. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de havens goed aangelegd zijn, dat er niet zomaar een overstroming plaatsvindt op het strand en mocht dit wel gebeuren zorgen ze ervoor dat de restaurants of beachclubs beschermd zijn tegen de overstromingen.

Bij ingenieurs die in de civiele techniek werken, moet je denken aan de wegen, spoorwegen, gebouwen, leidingen en kabels. Dit moet allemaal in de gaten gehouden worden, eens in de zoveel tijd gerepareerd en onderhouden worden. Ook houden ze in de gaten of er nieuwe wegen aangelegd moeten worden of wegen gerepareerd moeten worden.