Het ondernemers verbond
Image default
Ict

Duurzaam bouwen aan een ecodorp

Duurzaam bouwen in een ecodorp

Heb jij al gehoord van ecodorpen? Want ook in Nederland beginnen er verspreid door het land meer ecodorpen te ontstaan die duurzaamheid uitstralen. Ecodorpen zijn eigenlijk kleine gemeenschappen die het streven hebben om 100% duurzaam te zijn in hun hele hebben en houden – sociaal en economisch. Deze ecodorpen zijn veelal niet heel groot, maar illustreren vooral een voorbeeld van hoe het kan zijn voor een echte drop of stad. Opvallend zijn de duurzaam gefabriceerde tiny houses die voorzien zijn van zonnepanelen en regenwater opvang om zo energieneutraal mogelijk te leven en niet-afhankelijk te zijn van traditionele energie mogelijkheden.

Maar ecodorpen aanleggen vereist uiteraard conventionele technieken, transportmiddelen, techniek en machines die nog wel veel bijdragen aan o.a. fijnstof en Co2 uitstoot. Gelukkig zijn er steeds meer oplossingen die duurzamer zijn om te gebruiken voor het bouwen en aanleggen van ecodorpen, woningen, installaties en infrastrctuur in algemene zin. Eén van die oplossing komt van WSF schroeffundering.

Duurzaam funderen met schroefpalen

Het stikstof probleem en het probleem van fijnstof uitstoot hebben in 2019 ervoor gezorgd dat er meer bewustwording is gekomen bij de Staat én bij bedrijven om te kijken naar alternatieve manieren van bouwen. Niet alleen omdat we met z’n allen moet werken aan een duurzame toekomst, maar ook omdat vanuit de Staat steeds strengere richtlijnen worden gehandhaafd voor de uitstoot van schadelijke stoffen voor het milieu.

Bij WSF zijn we al heel lang hier bewust van en daarom zijn wij één van de weinige specialisten in Nederland op het gebied van schroeffundering. Door de jaren heen hebben we ons product verder ontwikkeld tot een superieur alternatief op traditionele beton(poer)- en hout fundering. Het belangrijkste verschil, in het kader van milieu, is dat schroeffundering plaatsvindt op basis van metalen schroeven die in de grond worden ‘geschroefd’ als basis voor een fundatie. Hier is dus helemaal geen zwaar materiaal voor nodig of veel personeel. Dit scheelt enorm in de kosten én in de uitstoot van schadelijke stoffen door cementwagens, vrachtwagens, brandstof, etc. Een geweldig alternatief dus!

Schroefpalen in ecodorpen voor iedere constructie

WSF schroeffundering ontwikkelt zelf eigen schroeffundamenten. Dit doen wij op basis van jarenlange ervaring en expertise uit het werkveld. Door de jaren heen hebben we vele soorten projecten tot een succes gebracht en elk project heeft eigen schroeffundamenten nodig. Applicaties waar je onze funderingen voor kunt gebruiken zijn:

  • railinfra projecten
  • tuinhuizen en veranda’s
  • uitbouw en carports
  • tiny houses
  • hekwerk en tuinmuren
  • lichtmasten en tijdelijke constructies

Onze eigen schroeffundamenten zijn in vele diktes en lengtes verkrijgbaar. Op die manier kunnen we per project beoordelen wat de beste maatvoeringen zijn. Voor extra zware constructies of speciale toepassingen kunnen we gebruik van VDL schroeffundamenten en/of Krinner schroeffundamenten. Deze technisch hoogwaardige producten zijn bepalend voor het kwaliteitsniveau van de producten. Dit blijkt o.a. uit volledig statisch doorgerekende producten. Tevens is het gehele productieproces kwalitatief van a tot z geborgd en gecertificeerd.

Plan een afspraak met ons montageteam

Vanuit onze hoofdlocatie in Almelo worden alle projecten uitgezet. Onze montageteams zijn door het hele land actief en inzetbaar in iedere regio, zowel voor particuliere als zakelijke klussen. Vanwege de aard van ons product (snelfunderen) zijn onze montageteams binnen 2 tot 4 weken beschikbaar voor nieuwe projecten.

Wil je zelf thuis klussen? Ook dat kan! Doen dan de fundamentkiezer op onze website en bepaald zelf welke materialen je nodig hebt die je kunt bestellen in onze schroeffundering webshop.

Bezoek de website voor meer informatie : https://schroeffundering.nl/