Het ondernemers verbond
Image default
Aanbiedingen

5 Manieren om je Prestaties als ondernemer te verhogen

Een van de meest lonende aspecten van het ondernemerschap is dat je je eigen baas bent. Jij bepaalt de planning, hoeveel werk je aanneemt en wat voor werk je aanneemt. Dit betekent echter ook dat ondernemers een grotere verantwoordelijkheid hebben dan veel andere professionals. Ze moeten zich meer bewust zijn van hun gezondheid om te allen tijde een hoog prestatieniveau te handhaven. Hier zijn 5 manieren waarop je jouw prestaties als ondernemer kunt verbeteren door een gezonde levensstijl aan te houden!

Denk aan je slaap

Niet genoeg slaap krijgen kan je prestaties als ondernemer snel doen ontsporen. Zorg voor minstens acht uur rust per nacht om het meest productief te zijn. Het lijkt wellicht zonde van je tijd om te slapen als je zou kunnen werken, maar op de lange termijn loont het de moeite.

Neem even de tijd om na te denken over je dagschema. Heb je genoeg tijd om ervoor te zorgen dat je elke nacht acht uur slaap krijgt? Zo niet, breng dan wat veranderingen aan zodat dit wel mogelijk is! Plan bijvoorbeeld elke dag en prioriteer taken dienovereenkomstig, of gebruik apps als hulp bij het plannen. Van tijdsblokken is aangetoond dat het de productiviteit verhoogt, wat betekent dat het plannen van hoeveel tijd je voor bepaalde activiteiten nodig hebt. Door aan gezondheid net zo’n prioriteit toe te kennen als aan elke andere zakelijke taak, profiteren we van betere prestaties en een groter vermogen om doelen te bereiken.

Zoek tijd voor ontspanning en plezier

Het is belangrijk dat je elke dag wat tijd uittrekt (al is het maar vijf minuten) om te ontspannen, je uit te rekken, te mediteren of op een andere manier iets plezierigs voor jezelf te doen. Door dat te doen zul je je niet alleen de hele dag meer ontspannen voelen, maar ook meer zin hebben om daarna weer aan het werk te gaan! Zorg ervoor dat je goed eet.

Gezond eten betekent niet per se elke dag saaie salades; er zijn echter bepaalde voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze de hersenactiviteit helpen stimuleren en mensen langer een vol gevoel geven dan andere

Zorg voor voldoende beweging

Een andere manier om een gezonde levensstijl te handhaven is door voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Als je niet gewend bent om elke dag te bewegen, begin dan klein met wat push-ups of een rondje joggen en werk je van daaruit omhoog. Het moeilijkste van een oefen routine beginnen is misschien gewoon beginnen; als je dat eenmaal gedaan hebt, zal het na verloop van tijd gemakkelijker worden!

Neem pauzes gedurende de dag

Zorg er tenslotte voor dat je de hele dag door regelmatig pauzes neemt om te herstellen nadat je enkele uren achter elkaar gewerkt hebt. Deze korte uitbarstingen van activiteit zijn belangrijk om mensen te helpen zich op hun taken te concentreren in plaats van zich moe of overweldigd te voelen. Ook al zijn ze niet altijd lichamelijk uitputtend, mentale activiteiten zoals bijvoorbeeld code schrijven of lezingen geven, kunnen nog steeds energiereserves uitputten als ze consequent worden uitgevoerd zonder onze geest rustperiodes te gunnen tussen de sessies.

Ga aan de slag met een personal trainer

Vind je het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan? Neem dan een personal trainer in de hand. Deze geeft je dat extra steuntje in de rug en zorgt ervoor dat je daadwerkelijk moet je doelen aan de slag gaat. Zelf heb ik een tijdje bij Rebody Weert onder begeleiding gestaan. De resultaten die ik hiermee voor zowel mijn lijf als mijn bedrijf heb geboekt, waren echt immens. Ik kan dus iedereen aanraden om met een personal trainer aan de slag te gaan. De resultaten die dit voor zowel jou als persoon als je business heeft, zullen je verbazen.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer uit jezelf en je business te halen. We horen graag of dit artikel je daadwerkelijk heeft geholpen.

https://rebody.nl/weert