Het ondernemers verbond
Image default
Rechten

Zo voorkom je problemen met de belasting

Problemen met de belastingdienst kunnen op verschillende vlakken voorkomen. Als particulier kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met betalingsachterstanden en ook als bedrijf liggen er verschillende soorten conflicten op de loer. Door de vele soorten belastingen die er betaald moeten worden, maken mensen en bedrijven vaak gebruik van de kennis van een belastingadviseur of een accountant. Als deze mensen geen ondersteuning meer kunnen bieden voor jouw fiscale zaken, dan ontstaan er vaak problemen. Deze fiscale problemen zijn dan over het algemeen op te lossen door het inschakelen van een advocaat. Samen werk jij als belastingplichtige met de advocaat om een oplossing te vinden voor het ontstane conflict met de belastingdienst.

Belastingen

Er zijn veel verschillende soorten belastingen die in Nederland betaald moeten worden. Het gaat dan om directe belastingen zoals loonbelasting en inkomstenbelasting en om indirecte belastingen. Indirecte belastingen zijn belastingen zoals de BTW ofwel omzetbelasting voor bedrijven. De regels die betrekking hebben op het betalen en invorderen van belastingen in Nederland zijn opgenomen in het fiscaal recht. Daar zijn de regels in opgenomen voor zowel particulieren als bedrijven. Belastingrecht wordt gezien als onderdeel van het publiekrecht en behoort ook tot het bestuursrecht. De advocaat die je voor jouw geschil in de arm neemt staat jou bij met het oplossen van de ontstane problemen. Dat geldt voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Als de problemen dan niet opgelost kunnen worden, dan kan er bijvoorbeeld een flinke schuld ontstaan of is de kans aanwezig dat een bedrijf failliet verklaard wordt.

De beste hulp inschakelen

Je wilt dan ook de best mogelijk hulp krijgen zodat je zonder kleerscheuren verder kunt. Dan ben je aan het juiste adres bij van der Maas & Verhoog advocaten. Dit kantoor is gespecialiseerd op verschillende rechtsgebieden en heeft veel kennis en ervaring in huis met betrekking tot het oplossen van belastingzaken. Waar een accountant of belastingadviseur jou niet verder kan helpen, kunnen zij de draad met jou oppakken en naar een passende oplossing van het geschil werken. Naast belastingrecht zijn er meerdere rechtsgebieden waarvoor je een advocaat van deze onderneming kunt inschakelen. Bekijk de expertises van Van der Maas & Verhoog en zodat je de mogelijkheid hebt om elk soort geschil op te lossen met de beste ondersteuning. Naast de hulp bij verschillende procedures kan er ook advies worden gegeven over zaken als het opstellen van algemene voorwaarden of contracten.

https://vandermaas-verhoog.nl/expertise/