Het ondernemers verbond
Image default
Internet marketing

Hoe helpt backlinks generen jouw website?

Backlinks: wat zijn dat?

Backlinks zijn verwijzingen vanaf een andere website naar jouw website. Je kunt het zien als een aanrader. Een website vindt jouw website het benoemen waard en neemt jou op in diens artikel, pagina of ergens anders op de website. Hoe vaker dit gebeurt, des te waardevoller Google jouw website vindt. Hiermee kun je dus flink scoren als je wilt groeien met je online fundament. Het opbouwen van backlinks moet zorgvuldig gedaan worden. Een halfuur per week werken aan dit onderwerp is beter dan in één maand acht uur achter elkaar. Zo wordt je linkprofiel zo natuurlijk mogelijk opgebouwd. Een specialist kan jou helpen met het genereren en plaatsen van backlinks.

Hoe kan ik backlinks genereren?

Er zijn verschillend manieren om backlinks te kunnen genereren. De voornaamste methode is om artikels te plaatsen op gastblogs. Hier kun jij over jouw onderwerp een tekst blog schrijven waarin je een link naar jouw website opneemt. Door dit te doen ziet Google dat er vanaf een andere plek een ‘aanrader’ naar jouw website genoemd wordt. Het is wel verstandig om blogs te plaatsen op pagina’s die Google een hoge autoriteit heeft toegedicht. Dit zorgt ervoor dat jouw backlinks kwalitatief zijn.

Zorg dat backlinks kwalitatief zijn

In het begin van het Google tijdperk werd er voornamelijk gekeken naar de kwantiteit van backlinks. Hoe meer websites er naar die van jouw linkten, hoe beter het was. Op een gegeven moment zag Google in dat sommige pagina’s beter aansloten op de behoeften van degene die de zoekopdracht uitvoerde. Zo verschoof de focus langzaam richting de kwaliteit. Scoort een pagina hoog op de SEO factoren die Google hanteert bij het beoordelen van een website? Dan is het waardevol als daarop een link naar jouw website wordt geplaatst. Als je veel backlinks van websites met een lage kwaliteit hebt dan is dit niet goed voor je ranking.

Backlinks vanuit meerdere bronnen

Het is belangrijk dat je backlinks uit verschillende bronnen komen. Wordt er vanuit slechts één pagina continu naar jou verwezen? Dan is dit niet waardevol. Wordt er vanuit tientallen pagina’s gezegd dat jouw website de moeite waard is om te bekijken? Dan hecht Google al meer waarde aan jouw website.

Hulp nodig bij het genereren en plaatsen van backlinks?

Een specialist weet precies wat er mogelijk is om te zorgen dat jij een natuurlijk linkprofiel kan creëren. Je kunt hierdoor ook nog meer websitebezoekers krijgen. Als jouw artikelen gedeeld worden komen meer mensen in aanraking met je bedrijf of organisatie. Backlinks spelen hier een grote rol in: onderschat dit zeker niet.

https://www.omcbase.nl/backlinks/