Het ondernemers verbond
Image default
Internet marketing

De populairste vormen van E-commerce

De kans dat jij wel eens hebt gehoord van de term E-commerce, die is natuurlijk vrij groot. Wat is het nu eigenlijk precies? Veel mensen hebben namelijk wel het idee dat ze weten wat het is, maar wanneer je ze vraagt of ze het je kunnen uitleggen, dan wordt het vaak angstvallig stil. Omdat de mogelijkheden op dit gebied natuurlijk oneindig zijn, gaan we in dit artikel een aantal populaire vormen van E-commerce met je bespreken en vertellen we je uiteraard ook wat het eigenlijk is.

 

Wat is E-commerce?

E-commerce is eigenlijk niets meer dan het kopen en ook verkopen van producten via bijvoorbeeld een mobiel, laptop of tablet. Waar we vroeger massaal naar de winkel gingen voor onze kleding en allerlei andere spullen, bestellen we dit nu natuurlijk allemaal online. Dat houdt dus ook in dat de wereld van E-commerce gigantisch populair is en het ook voor iedereen toegankelijk is. Maar hoe kun jij zelf de stap zetten naar E-commerce?

 

E-commerce zonder eigen geld

Wanneer je een kijkje neemt op Ecommercekenner, dan zal je al snel tot de ontdekking komen dat je ook zonder eigen inleg ontzettend succesvol kunt worden. Het fenomee dropshipping is onder andere één van de manieren waardoor jij zonder investering kunt beginnen. Op Ecommercekenner vertellen we je er alles over, zodat ook jij kunt starten met geld verdienen. Om je alvast een idee te geven, hebben we een aantal populaire vormen voor je op een rijtje gezet.

 

Dropshipping

Misschien is dropshipping wel de meest gebruikte vorm als het gaat om het zelf opstarten van je eigen E-commerce bedrijf. Dropshipping houdt namelijk niets meer in dan het verkopen van producten die je zelf niet op voorraad houdt. Dat wil zeggen dat de producten ‘white label’ worden verzonden naar je klant, waardoor de klant niet weet dat het via een ander bedrijf wordt verstuurd. Dit heeft als grote voordeel dat je zelf geen voorraad hoeft te hebben, waardoor je weinig tot geen investering nodig hebt om te kunnen starten.

 

Website of social media

Je kunt bepaalde producten of diensten op verschillende manieren proberen aan de man te brengen. Dit kun je doen door middel van een eigen website, maar natuurlijk ook via social media. Wil je nu meer kans op succes, dan is het aan te raden om deze beide werelden met elkaar te combineren.