Het ondernemers verbond
Image default
Aanbiedingen

Dalende koers voor Bitcoin: bodem in zicht?

Na een periode vol hoogtepunten voor Bitcoin is de koers onlangs bijna 15000 dollar in waarde gezakt. Blijft het hierbij, of gaat de koers nog verder omlaag? In deze blog leggen we je uit hoe dit zit.

Een bearish cross voor Bitcoin

De MACD-indicator in de daggrafiek van Bitcoin geeft het huidige momentum aan. Dit momentum is weergegeven in een blauwe lijn. Die lijn dreigt volgens de huidige voorspellingen onder een andere lijn te zakken, waardoor er sprake is van een bearish cross.

Dit houdt in dat de koers van Bitcoin de komende tijd naar alle waarschijnlijkheid langer zal dalen of zich zijwaarts gaat bewegen. De laatste keer dat dit gebeurde, in januari, heeft het bijna een maand geduurd voordat de positieve trend zich weer herpakte.

Koerstrend van Bitcoin is nog wel positief

De trend op de lange termijn laat nog steeds een stijgende lijn zien, gelukkig. De huidige dalingen zijn deel van een zogeheten bull market. In de dag-grafiek wordt ook een lijn bijgehouden, die het voortschrijdende gemiddelde over de laatste 50 dagen berekend. Als de koers daalt, is het waarschijnlijk dat deze lijn wordt aangeraakt. Dat is op dit moment zo’n 40.000 Amerikaanse Dollar. Echter heeft de bitcoin koers uiteindelijk naar boven uitgebroken tot maarliefst 55000 dollar. Hier ondervindt de koers momenteel resistance.

De verwachtingen voor Bitcoin: wat is de bodem?

Onze verwachtingen aan de hand van de bull market zijn positief. Als de Bitcoin deze prijs als bodem aanhoudt en vervolgens gaat stijgen, kan de koers proberen de 55.000 dollar grens te doorbreken. Dit zou betekenen dat we de bodem hebben gezien. Er bestaat ook nog de mogelijkheid van de bearish cross. Gaat de koers juist dalen, zakt de waarde van Bitcoin terug naar ongeveer 41.000 dollar. Dit was in februari eerder nog een sterkere weerstand.

 

 

https://www.cryptocurrencylivekoers.nl