Het ondernemers verbond
Image default
Eten en drinken

Zo maak jij de perfecte smoothie

Zo maak jij de perfecte smoothie

Wanneer het warm weer is, dan willen we natuurlijk het liefst een beetje extra verkoeling. Al helemaal wanneer we niet de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld een duik in het zwembad te nemen. Een heerlijk ijsje of een smoothie biedt dan uitkomst. Omdat een ijsje niet altijd zo gezond is, is een smoothie een goed alternatief. Niet alleen zijn ze ontzettend lekker, maar ook nog een super gezond dus! Omdat niet iedereen weet hoe ze een gezonde smoothie moeten maken, hebben wij een aantal tips voor je, waarmee succes gegarandeerd is!

 

Welke smoothie wil je maken?

Smoothies zijn er natuurlijk in verschillende soorten en smaken. Zo kun je kiezen voor een fruit smoothie, groente smoothie, maar uiteraard ook voor een combinatie van beide. Belangrijk is dus om voor jezelf te bepalen wat jij lekker vindt en ook wat je nodig hebt. Stel dat jij iedere dag met een flinke boost wil beginnen, dan is een groene smoothie hiervoor een goede manier. Deze smoothies bestaan vaak uit de combinatie van groente en fruit. Zo krijg je direct een groot deel van je dagelijkse aanbevolen behoefte binnen en start je de dag super gezond!

 

Hoe ga je aan de slag?

Het maken van een smoothie is natuurlijk het volgende waar je rekening mee moet houden. Hoe ga je aan de slag? Handig is om een blender of Sapcentrifuge  te hebben, zodat je alles fijn kunt maken en de smoothie uiteindelijk goed drinkbaar is. Belangrijk is daarbij wel, dat wanneer je gebruikmaakt van bijvoorbeeld bevroren fruit, je dit wel eerst laat ontdooien. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de messen van je blender stomp worden en dat wil je natuurlijk niet.

 

Smoothie bewaren

Ben je heel enthousiast aan de slag gegaan met het maken van een smoothie en heb je de blender van 5top helemaal vol gegooid met groente en fruit? Dan is de kans vrij groot dat je veel te veel hebt. Gelukkig is dit geen enkel probleem, dek wat je teveel hebt goed af en zet het in de koelkast. De volgende dag even doorroeren en je kunt het gewoon opdrinken.