Het ondernemers verbond
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je op letten bij het kopen van een personal computer?

Waar moet je op letten bij het kopen van een personal computer?

Bij een personal computer kopen komt wel het een en ander kijken. Zo moet hij er niet alleen mooi van buiten uit zien, maar ook weten te presteren van binnen. Als je gamed dan heb je toch al snel een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor of hoger nodig. Ook heb je dan echt wel minimaal 4 GB werkgeheugen of meer nodig. Echter, als je hem maar af en toe gebruikt is dat niet per se noodzakelijk. Het blijft ook een kwestie van smaak, want als je gewoon wil dat hij snel presteert heb je een hexa-core CPU echt wel nodig. Het kan dus ook zijn dat je wel kiest voor deze specificaties, maar dat kunnen we niet voor je bepalen. Meestal kun je computers onder de 500 euro prima gebruiken voor mailen en streamen, maar daar houdt het dan ook echt bij op.

Waarom kiezen voor een all in one computer?

De beste all in one pc beschikt over een groter scherm en daarmee is het verleden tijd dat je 2 schermen nodig hebt. Bovendien heb je ook geen computerkast meer staan in je bureau en je houd dus ook als het ware ruimte over. Je hoeft zelfs geen bureau meer te kopen, want een tafel volstaat dan al prima. Het grootste voordeel is dat alle kracht dus in het scherm zit, maar toch weten ze dit zo slank te bouwen dat het niet erg storend is. Voor bedrijven is het zelfs professioneel, want deze designs zien er strakker en zakelijker uit. Bovendien hoef je ook geen kabels meer overal weg te werken, want een toetsenbord en muis sluit je gewoon eenvoudig aan op de aansluitingen aan de achterzijde. De kabels zijn dus altijd lang genoeg en niet meer hinderlijk in het zicht of onder het bureau.

Externe apparaten aansluiten

Het aansluiten van externe apparaten op een computer gebeurt meestal via een USB aansluiting. Deze zitten er per computer of laptop meestal wel 2 of meer op. Mocht je ruimte tekort komen dan kun je ervoor kiezen om een USB hub te kopen. Deze zijn niet zo heel duur, maar zo kun je wel weer extra apparaten aansluiten. Als je gamed dan wil je naast een muis en toetsenbord ook een racestuur of flightstick kunnen aansluiten en zo kunnen we eindeloos doorgaan…