Ondernemersverbondoss

electrochemical impedance spectroscopy (EIS chips)

Lab-on-a-chip werkelijkheid met electrochemical impedance spectroscopy

Electrochemical impedance spectroscopy is een techniek waarmee u kleine deeltjes, cellen en druppeltjes kunt meten op heel erg kleine schaal. Electrochemical impedance spectroscopy maakt gebruik van van de zogenaamde microfluïdica, een wetenschappelijke term voor de studie naar het gedrag van druppeltjes vloeistof en gas op heel erg kleine schaal. Deze schaal is zo minimaal dat het amper valt voor te stellen. U kunt bij electrochemical impedance spectroscopy denken aan micrometers, of tewel 0,000001 meter, dat dan weer 0,001 millimeter is. Een duizendste van een mm dus. Op dat formaat kan tegenwoordig dus gekeken worden naar vloeistoffen en gassen met behulp van electrochemical impedance spectroscopy.

De techniek achter electrochemical impedance spectroscopy

De techniek werkt met kleine hoeveelheden elektriciteit. De sleutel achter deze techniek is hoe elektronen in een elektrisch veld rondzweven en hoe deze verstoord worden door de kleine stroom aan gassen of vloeistoffen die u probeert te meten. De techniek weet deze verstoring van de electronen te meten, waar dan vervolgens weer uit afgeleid kan worden hoe de kleine druppeltjes of hoe het gasbelletje zich gedroeg.

Verschillende mogelijkheden

U kunt verschillende varianten van deze electrochemical impedance spectroscopy EIS chips kopen. U kunt bijvoorbeeld denken aan de gouden standaard, die snel geleverd kan worden. Maar er is ook een gedeeltelijk aanpasbaar ontwerp, waarbij u de kanaalhoogte en breedte kunt laten aanpassen, waardoorheen de vloeistoffen of de gassen lopen die u wilt meten. Echter daaronder valt niet de grootte van de chip en de layout van de gaatjes waardoorheen de te meten stoffen stromen. Als u de volledig aanpasbare versie wilt hebben, dan kan dat natuurlijk ook. Hierbij kunt u dan dus alle formaten voor u laten aanpassen. De producent helpt u graag bij het ontwerpen van de voor u geschikte variant.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.micronit.com/products/eis-chips/