De cursus voor NEN 1010 installatie tester volgen? Zelf ladders en ander klimmaterieel keuren!

Wilt u zelf ladders en ander klimmaterieel, zoals trappen en rolsteigers, kunnen keuren? Dan kunt u daarvoor een cursus volgen. Het gaat dan met name om het keuren van draagbaar klimmaterieel. Dit zijn met name fabrieksmatig gemaakte ladders en trappen die zijn uitgevoerd in metaal, kunststof of hout. Het doel van een keuring is het ontdekken van gebreken die na ingebruikneming kunnen ontstaan en voor gevaar kunnen zorgen. Vaak gebeurt het keuren van ladders één keer per jaar. Als de ladder is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een keuringssticker. Hierop staat ook wanneer de volgende keuring zal plaatsvinden. Het keuren kan bij u op locatie. U schakelt hiervoor een bedrijf in dat gespecialiseerd is in inspecties. Zo kunt u naast ladders keuren ook een NEN 1010 installatie tester inschakelen bij eenzelfde bedrijf.

Volg een cursus om professioneel NEN 1010 installatie tester te worden

Met de training voor NEN 1010 installatie tester kunt u gemakkelijk zelf uw klimmaterieel keuren en weet u precies wat u moet doen om veiligheid te waarborgen. Het is een zeer praktische cursus waarin u alles leert dat u moet weten om een professionele NEN 1010 installatie tester te worden. Zo leert u alles over de Nederlandse normen die gelden voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties. De norm is sinds 1 januari 2017 ingrijpend veranderd. Daarom is het ook als u al werkzaam bent als NEN 1010 installatie tester zeker aan te raden om u door middel van deze cursus te laten bijscholen. Vaak biedt een dergelijk opleidingsinstituut ook andere cursussen aan. Zo kunt u ook leren ladders te keuren of woning te inspecteren op basis van NTA 8025.

Wat test een NEN 1010 installatie tester nu precies?

Werkt u met elektrische installaties, dan heeft u vast wel eens gehoord van de NEN 1010. Dit is namelijk de norm die bepaalt of elektrische installaties veilig zijn. Deze installaties worden door een gecertificeerd NEN 1010 installatie tester gekeurd op basis van de NEN 1010 norm. Dit is de in Nederland geldende norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woonruimtes, gebouwen en infrastructuur. Een NEN 1010 installatie tester kijkt of deze installaties veilig zijn. U kunt zelf NEN 1010 installatie tester worden door een cursus te volgen. U hoeft dan geen externe partij in te huren voor een keuring of periodieke controle. U kunt overigens ook andere cursussen volgen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf leren ladders te keuren.

Bezoek de website voor meer informatie :