Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijfsvoering

Alle rvs profielen reinigen

Rvs reinigen kan vaak uitdagend zijn, omdat iedere rvs profiel een andere aanpak nodig heeft, maar er is wel een manier om alle soorten rvs te reinigen ongeacht welke profiel deze heeft.

 

Reinigen van rvs met ultrasoon

 

Een zekere manier om alle rvs profielen te reinigen is ultrasoon, want hierbij maakt het niet uit welke profiel de rvs heeft. De ultrasoon bad maakt namelijk alle soorten rvs en ook andere soorten metaal grondig schoon. Zonder de ultrasoon moet je vaak uitzoeken welke rvs profiel je in huis hebt, voordat je het kan gaan reinigen.

 

Voor elke soort profiel is er namelijk een specifieke manier om het reinigen. Dit komt doordat rvs op verschillende manieren afgewerkt word, waardoor er verschillende rvs profielen ontstaan. De meeste voorkomende methodes van afwerken zijn schuren, borstelen, slijpen en stralen. Elke van deze methodes kan ook weer op een andere manier. Wanneer je een rvs dat geslepen is op een manier probeert te reinigen, waarop een geborstelde rvs moet worden gereinigd krijg je natuurlijk slechte resultaten, wat vaak dofheid is.

 

Ultrasoon kan alle soorten rvs profielen reinigen, omdat het gebruik maakt van geluidsgolven en reinigingsvloeistof op waterbasis, waardoor het de rvs nooit kan beschadigen.

 

Werking van de ultrasoon

 

Het ultrasoonbad, gebeurt met de ultrasoon bad dat met lage frequentie geluidsgolven werkt. De ultrasoon bad word gevuld met reinigingsvloeistof op waterbasis, dat speciaal voor de ultrasoon bad is gemaakt. Wanneer het bad vol zit kan de rvs erin, waarna het gereinigd word. Het word gereinigd doordat er lage frequentie geluidsgolven door het bad gaan, wat het vloeistof begeleid tot diep in de poriën van het metaal. Door de lage frequentie geluidsgolven ontstaan er ook mini implosies in het bad, dar ervoor zorg dat al het vuil eraf komt. Het is wel belangrijk dat de rvs volledig ondergedompeld is in het bad, anders word het niet helemaal schoon.

 

Wanneer de rvs uit de ultrasoon bad word gehaald, zal het net nieuw lijken. Het ultrasoon reinigen methode is ongelooflijk en de meeste mensen staan er van op te kijken, want het rvs zal echt net nieuw lijken. Het ultrasoon reinigen werkt zelfs zo goed, dat er sprake is om het in de ziekenhuizen te gebruiken.

 

In de ziekenhuizen werken ze ook veel met metaal, om bijvoorbeeld te opereren. Het blijkt dat de huidige methodes dat worden gebruikt niet voldoende reinigen, dus willen ze ultrasoon reinigen gebruiken, Uit onderzoek blijk dat met de ultrasoon reinigen het metaal tot 99% schoon word, waar dat nu in de meeste ziekenhuizen rond de 60% ligt.

Bezoek de website voor meer informatie : https://vangeenen.nl/